In dit artikel gaan we je alles vertellen over de Huddle Community Software van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren, oprichters van IMU. Wellicht heb je al wel eens van Huddle gehoord of sta je op het punt om de software te gaan gebruiken, maar wil je eerst een uitgebreide review lezen vóór je zelf daadwerkelijk aan de slag gaat. In dit artikel delen we onze eigen inzichten en ervaringen. Doe er je voordeel mee! Na het lezen van dit artikel zou je een antwoord moeten hebben op de volgende vragen:
- Wat is Huddle community en e-learning software?
- Wat zijn de ervaringen met Huddle?
- Is Huddle de beste e-learning software?
- Wat kost Huddle me als online ondernemer?
- Kan ik een goede online community bouwen met Huddle?
Huddle Software – wat is het precies?
Huddle Software is de membership en community software van Internet Marketing Universiteit (IMU). Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren, oprichters van IMU, zijn wederom met een innovatief product gekomen.
Met Huddle ben je in staat om in een relatief korte tijd een gehele actieve community, inclusief memberships op te zetten voor je eigen website. Zo kun je bijvoorbeeld secties aanmaken waar alle deelnemers vervolgens een topic in kunnen starten en op elkaar kunnen reageren. Zo bouw je in een mum van tijd een georganiseerde online community. Huddle is daarnaast geschikt om je eigen online trainingslocatie in te richten waar je bijvoorbeeld al je online trainingen, e-books en video’s kwijt kunt waar deelnemers / leden 24/7 toegang tot hebben. Je maakt dus als het ware je eigen e-learning platform, aangezien je deze e-learning module kunt koppelen aan je eigen website (URL). Ontzettend handig als je bijvoorbeeld online cursussen aanbiedt of trainingsvideo’s wilt plaatsen voor al je leden. Zowel Huddle Community als Huddle E-learning zullen we nog wat verder toelichten.
Liever Huddle zelf eens uitproberen? >>> Probeer Huddle dan zelf eens uit door middel van een trial!
Huddle Community
Aan de ene kant heb je dus de Huddle Community. Het is een online community, wat we in de volksmond ook wel een ‘forum’ noemen, waar leden of deelnemers samenkomen. Op zo’n dergelijk forum kun je als beheerder verschillende ‘boards’ aanmaken. Een ‘board’ is in dit geval een onderdeel waar vervolgens verschillende berichten onder komen te vallen. Op deze manier zorg je ervoor dat je online community te allen tijde overzichtelijk blijft én zo is het voor leden of deelnemers direct te zien waar zij hun bericht kunnen plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende topics:
1. Voorstellen nieuwe deelnemers
Veel online ondernemers, trainers en coaches, die deze software voornamelijk gebruiken, hebben standaard een ‘board’ waar nieuwe leden of nieuwe deelnemers zichzelf kort kunnen voorstellen met een introductie. Zo weet je van elkaar wie er aanwezig zijn in de community.
2. Nieuwsoverzicht
Heb je een nieuwtje wat alle deelnemers of leden van je online community moeten weten? Plaats het in het nieuwsoverzicht, zodat iedereen snel op de hoogte is.
3. Succesverhalen
Een ‘board’ met succesverhalen kan bijvoorbeeld bedoeld zijn waarin deelnemers aan een online cursus succesverhalen delen die ze behaald hebben dankzij de cursus die ze volgen. Leerzaam én inspirerend voor overige community leden.
4. Support
De supportsectie is ideaal als deelnemers of leden graag in contact met je willen komen. Zij kunnen bijvoorbeeld hier al hun vragen, problemen of verzoeken kwijt.
Zo zijn er nog meer talloze voorbeelden van ‘boards’ die gebruikt worden door online ondernemers, trainers en coaches. Wat goed is om te weten, is dat je de ‘boards’ zelf kunt indelen in de Huddle software en dat je je eigen logo en kleuren kunt gebruiken, waardoor alles in lijn is met je eigen website.
Verder krijg je ook de keuze om de online community volledig af te schermen of openbaar te laten staan, zodat potentiële deelnemers eventueel een kijkje kunnen nemen. Ook het laten indexeren bij Google is helemaal aan jou. Als de discussies namelijk relevant zijn voor je website of bedrijf, doe je er goed aan om de online community te laten indexeren bij Google, waardoor je SEO resultaten zullen verbeteren.

Huddle E-learning programma
Naast de Huddle online community kun je Huddle gebruiken als e-learning programma. Als je dus een online cursus / training hebt ontwikkeld of aan het ontwikkelen bent, kan de Huddle e-learning zeer geschikt zijn om je doelstellingen te behalen. Hetzelfde geldt echter voor trainers en coaches die graag leden het een en ander bijbrengen via een online programma.
In het Membership gedeelte van het Huddle E-learning programma kun je dit helemaal naar wens inrichten. Een e-learning indeling van je cursus of training ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:
1. Training
Dit is het hoofdniveau van het e-learning programma. Op dit niveau biedt je je complete training of cursus aan en kun je eventueel onderscheid maken tussen VIP members en reguliere members.
2. Modules
De modules zijn het tweede niveau en vallen onder de gehele training. Vaak zie je dat een training of cursus is opgebouwd uit verschillende modules, hoofdstukken of onderdelen. Deze kun je dus op dit niveau indelen.
3. Content
De content bestaat uit de lessen of trainingen zelf, bijvoorbeeld de video’s als je een online cursus aanbiedt. Ook kun je hier bijvoorbeeld documenten kwijt, zoals werkboeken die de deelnemers kunnen downloaden en eventueel uitprinten.
Hieronder zie je een exact voorbeeld van hoe IMU zelf het e-learning programma heeft opgebouwd:


Huddle E-learning liever zelf uitproberen via een trial? >>> Start je Huddle trial dan vandaag nog!
E-learning Software – Innovatieve oplossingen
De E-learning software Huddle van IMU biedt een aantal innovatie oplossingen die de gebruiksvriendelijkheid van je e-learning enorm verbeteren. De belangrijkste innovatieve oplossingen delen we graag met je:
1. Diverse online programma’s
In de digitale omgeving kun je werken met verschillende programma’s. Als je dus meerdere online programma’s hebt met bijvoorbeeld tekst, beeld én geluid, dan kun je via Huddle alles in een gebruiken.
2. Modules en lessen
Je kunt je online cursus of training heel overzichtelijk structuren in verschillende modules en online lessen.
3. Bijlagen
Werk je met bijlagen, zoals Excel sheets, Powerpoint presentaties, Word documenten of hele PDF-bestanden? Geen probleem, je kunt ze eenvoudig toevoegen aan je trainingen, zodat alle deelnemers eenvoudig toegang hebben tot het benodigde cursusmateriaal.
4. Levels
Je kunt je training indelen in verschillende levels voor verschillende niveau’s. Zo krijgt iedere deelnemer als het ware een training op maat van het juiste niveau.
5. Voortgangsindicatie
Leden en deelnemers hebben continu inzicht waar ze zich bevinden in de cursus en hoeveel trainingen ze nog dienen te voltooien om de cursus of training tot een goed einde te brengen. Zo kunnen ze een goede, georganiseerde en stapsgewijze training volgen.
6. Content dripping
Wil je dat bepaalde content of trainingen pas beschikbaar komen vanaf een bepaalde datum of na het volgen van een bepaalde training? Je stelt het eenvoudig in door middel van content dripping. Zo weet je zeker dat de deelnemers de cursus op de juiste wijze en in de goede volgorde volgen.
7. Toetsing
Je kunt aan het einde van iedere training een aantal vragen stellen in de vorm van een toets, zodat deelnemers de lesstof uit de desbetreffende training nog eens goed herhalen in de vorm van een aantal quizvragen.
8. Helpdesk
Je kunt eenvoudig een helpdesk / FAQ plaatsen in je e-learning omgeving. Zo hebben leden altijd snel antwoord op hun vragen, maar kunnen ze je ook direct contacteren via een contactformulier.
9. Leden import
Heb je elders al e-mailadressen of leden verzameld? Importeer ze direct in Huddle, zodat alle gegevens ook hier in staan, zodat leden direct aan de slag kunnen met het e-learning programma.
10. Mobile first
We hoeven je waarschijnlijk niet meer uit te leggen hoe belangrijk een goede mobiele versie van je website tegenwoordig is. Huddle is mobile first ontwikkeld, zodat alles perfect ontwikkeld is voor mobiele apparaten, inclusief de snelheid.
11. Gratis Huddle app
De e-learning software van Huddle bevat een gratis app die leden kunnen gebruiken om in te loggen bij jouw e-learning programma. Ook het volgen van trainingen is mogelijk via de Huddle app.
12. Koppelingen
Je kunt de Huddle e-learning software eenvoudig koppelen aan al je bestaande systemen met behulp van Zapier. Denk aan je CRM-systeem, maar ook aan je e-mailmarketing, administratie én webshop. Zo heb je alles in één.
Tonny Loorbach, een van de eigenaren van IMU, deelt in onderstaande video nog eens 7 tips voor je eigen e-learning programma.
Zelf ook aan de slag met je eigen e-learning programma?
>>> Bekijk het actuele tarievenoverzicht of start eerst met een trial van het Huddle e-learning programma.
Voor wie is Huddle geschikt?
Huddle is misschien wel de beste software die er bestaat als je naast een online community ook een volledig eigen online trainingsprogramma wilt aanbieden aan je cursisten, deelnemers of leden. Deze online community én e-learning software is daarmee enorm geschikt voor online ondernemers, trainers én coaches die meer willen doen op het gebied van online ondernemen en het online aanbieden van hun diensten.
Huddle ervaringen en reviews
Op de volgende pagina kun je verschillende Huddle ervaringen en reviews bekijken van online ondernemers, coaches en trainers die jou al zijn voorgegaan. We hebben de leukste ervaring met Huddle eruit gepakt:
Huddle ervaring van Harm: “Het aantal leden van mijn online platform waar ik trainingen in de vorm van video’s verzorg, groeit de laatste tijd enorm. Inmiddels hebben we al meer dan 1.000 leden en we zien dat de software ons enorm helpt in het bouwen van een actieve community. Zonder Huddle waren we nu lang niet op ons huidige niveau en dat komt mede door de goede SEO resultaten die we behalen, aangezien we onze community ook laten indexeren in Google Sindsdien groeit het verkeer op het forum enorm.”
Wil jij dezelfde resultaten behalen of een dienst aanbieden via een e-learning programma?
>>> Bekijk het actuele tarievenoverzicht of start eerst met een trial van het Huddle e-learning programma.
Prijs van Huddle
De prijs van Huddle ligt momenteel op €950,- per jaar, €275,- per kwartaal of €97,- per maand. Op welke manier je ook betaalt, voor deze prijs heb je altijd een eigen e-learning omgeving, een online community forum, social media functies, de gratis Huddle app voor je leden én ook nog eens alles gekoppeld aan je eigen, huidige website!
De actuele tarieven kun je vinden op de tarievenpagina van Huddle zelf.
Je kunt de Huddle online community en e-learning software bovendien altijd 14 dagen gratis uitproberen!
Conclusie
Na het gebruiken en onderzoeken van meerdere online community en e-learning software kunnen we denk ik wel concluderen dat dit de beste e-learning software is die we zijn tegengekomen. We zien veel omringende ondernemers die ontzettend hard groeien in SEO-verkeer én leden dankzij de innovatieve software die technisch goed in elkaar zit.
Ook de koppelingen via Zapier aan alle bestaande systemen die je al hebt als ondernemer of eigenaar zijn ontzettend prettig. Zo heb je één proces en niet verschillende processen die niet met elkaar kunnen communiceren. Zo kun je je tijd nuttig besteden in het optimaliseren van je online dienst.
Ook de prijs vinden we meer dan redelijk als we de software vergelijken met andere community en e-learning aanbieders. De prijs-kwaliteitverhouding is dik in orde en je hebt direct door dat je te maken hebt met ervaren online ondernemers en online marketeers die zélf iets hebben gebouwd.
Veelgestelde vragen
Hieronder vindt je een overzicht van de veelgestelde vragen rondom Huddle.
Huddle is e-learning software waarmee je in een handomdraai een eigen e-learning platform maakt en koppelt aan je eigen, bestaande website. Het wordt dus onderdeel van je eigen website, waardoor je één uitstraling hebt. Je kunt al je digitale producten, zoals video’s, audio, e-books, etc. hierop plaatsen en dus aanbieden aan je cursisten, deelnemers of leden. Huddle is mobile first ontworpen, is inclusief een app en je eigen e-learning programma is dus overal te volgen.
Naast e-learning software bouw je met Huddle een eigen online community die ook weer onderdeel is van je website. Je kunt deze online community indexeren bij Google wat je veel extra organisch zoekverkeer kunt bezorgen. Bovendien is gamification toegepast wat zorgt voor een bruisende en actieve online community.
Huddle kost momenteel €950,- per jaar, €275,- per kwartaal of €97,- per maand. Je kunt zelf uiteraard kiezen hoe je wilt betalen. Betaal je per jaar, dan krijg je een mooie korting.
Nee, Huddle is niet gratis. Je betaalt €950,- per jaar, €275,- per kwartaal of €97,- per maand. Echter heb je wel te allen tijde een gratis proefperiode van 14 dagen.
Je kunt eventueel ook een trial aanvragen.
Ja, Huddle community software en e-learning software wordt onderdeel van je eigen website, waardoor je alles in één hebt. Ook je huisstijl kun je verwerken in Huddle. Via Zapier kun je Huddle bovendien koppelen aan je huidige systemen, zoals CRM, e-mail, webshopsysyteem, etc.
Ja, je kunt de Huddle community en e-learning software laten indexeren bij Google, waardoor je kunt profiteren van extra organisch zoekverkeer via Google (SEO).

1 comment
[…] Bekijk alle details of start zélf een […]