Muziekles

by Anne
Muziekles

Ben jij een echte muziekliefhebber of bespeel je momenteel een instrument en wil je jezelf ontwikkelen door middel van muziekles? Lees dan verder op deze pagina, want we vertellen je in dit artikel waarom je tegenwoordig eenvoudig én heel voordelig online muziekles kunt volgen, zoals pianoles of gitaarles. Wil je meer weten en lezen over online pianolessen of online gitaarlessen? Op onze website lees je hier nog veel meer over.

Fysieke Muziekles

Veel mensen met muzikaal talent of muzikaal gevoel volgen nog steeds muziekles bij een fysieke coach / leraar of fysiek muziekcentrum. Deze muzieklessen zijn echter niet goedkoop, want je betaalt namelijk al snel €20,- per les. Bovendien zijn de muziekdocenten vaak aan de strenge kant, begin je de les normaal gesproken met saaie oefeningen en moet je alle lessen doorlopen via een traject dat vooraf is vastgesteld. Je hebt dus geen vrijheid in de muzieklessen en in je leertraject. Bovendien speel je vaak liedjes die je muziekdocent kiest in plaats van dat je liedjes speelt die je zelf graag zou willen spelen.

Vroegtijdig stoppen met je muzieklessen

Komt het je bekend voor? Je wil graag piano of gitaar leren spelen, maar na enkele lessen merk je maar nauwelijks verbetering. Het begint te frustreren en je denkt bij jezelf dat het toch nooit echt gaat lukken. En dat terwijl je eigenlijk wel heel graag muziek wil maken, zoals op een piano of met je gitaar. Om kosten te besparen en niet onnodig geld te spenderen, proberen veel mensen het zichzelf aan te leren door middel van wat online video’s. Helaas blijken deze video’s niet altijd van hoge kwaliteit en ga je jezelf een slechte techniek aanleren. Gelukkig kan het tegenwoordig ook anders…

Online Muziekles

Online muziekles is de uitkomst voor alle muzikale mensen die al jaren achter hun muziekinstrument zitten, maar weinig verbetering zien. Ook het volgen van dure muzieklessen heeft helaas nog niet zijn vruchten afgeworpen. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om snel stappen te maken dankzij online muziekles. Je kunt namelijk zo vaak en wanneer spelen als je zelf wil. Je betaalt bij online muziekles slechts éénmalig een bedrag en vervolgens heb je altijd toegang tot het online muzieklessen platform. Zo ben je ook eindelijk af van al die langlopende abonnementen.

Wil je meer lezen over gitaarlessen op het internet? Lees dan onze speciale pagina over online gitaarles. Ben je niet zo’n van de gitaar, maar speel je liever piano? Lees dan verder op online pianoles.

Online Muziekles voor kinderen

Vrijwel ieder kind heeft affiniteit met muziek. In welke vorm dan ook. Zo luistert de een de hele dag muziek op Spotify en / of YouTube en de ander vindt het fantastisch om een muziekinstrument te bespelen. Als je zoon of dochter het leuk vindt om een muziekinstrument, zoals een gitaar of piano, te bespelen, dan biedt dit een aantal voordelen. Een muziekinstrument bespelen draagt namelijk al op jonge leeftijd bij aan de ontwikkeling van diverse vaardigheden. Denk hierbij aan kennis, sociale vaardigheden en innerlijke vaardigheden, zoals het controleren van gevoelens en emoties.

Vanaf welke leeftijd muziekles?

Wist je dat kinderen al vanaf een jaar of vier kunnen beginnen met muziekles? Enkel voor blaasinstrumenten ligt deze leeftijd wat hoger, aangezien het wel een vereiste is dat de tanden van het kind zijn gewisseld. Anders wordt het natuurlijk lastig blazen. Ook voor kinderen biedt online muziekles een uitstekende uitkomst. Gezien de drukke levens van ouders én kinderen kun je altijd spelen wanneer je wil en ook nog eens tegen een veel voordeligere prijs.

We adviseren kinderen wel om thuis zelf te blijven oefenen. Zeker kinderen gaan op deze manier namelijk met sprongen vooruit. Met tien minuten per dag, bijvoorbeeld voor het slapen gaan, kun je al behoorlijk vooruit gaan naast het volgen van de online lessen. Ouders die elkaar kennen en allebei muzikale kinderen hebben, stimuleren hun kinderen om samen muziek te gaan maken. Dit kan in een bandje, maar kan natuurlijk ook gewoon ergens op een zolderkamer zonder dat het echt een naam heeft. Kinderen ervaren op deze manier namelijk veel meer plezier in het spelen van muziek.

Voordelen wanneer je een muziekinstrument bespeelt

We noemden het in dit artikel al eerder. Het spelen van een muziekinstrument draagt bij aan enkele vaardigheden. Bij kinderen is dit zo, maar ook zeker bij volwassenen. Bovendien zijn er nog een aantal voordelen wanneer je een muziekinstrument bespeelt.

We noemden al even de kennis, de sociale vaardigheden en de emotionele / innerlijke vaardigheden. Je zult zien dat deze vaardigheden keer op keer terugkomen. Op ieder gebied geven we je een voorbeeld.

Kennis

Je geheugen wordt namelijk beter en beter wanneer je een muziekinstrument bespeelt. Dit komt namelijk omdat je heel gedetailleerd bezig bent met het uitvoeren van bepaalde handelingen. Deze gedetailleerde handelingen, in combinatie met een gezonde dosis aan creativiteit, zorgen ervoor dat je beide helften van je hersenen gebruikt en ontwikkel je de samenwerking tussen deze twee helften.

Sociale vaardigheden

Het bespelen van een muziekinstrument ontwikkelt je sociale vaardigheden, aangezien muziek mensen samenbrengt. Speel je bijvoorbeeld in een band of orkest, dan bouw je vriendschappen voor het leven op. Ook nog eens super gezellig natuurlijk.

Emoties

Muziek zorgt ervoor dat je lichaam een bepaald stofje aanmaakt: dopamine. Dopamine wordt geproduceerd in je hersenen en creëert innerlijk geluk.

Lees meer over online gitaarlessen of online pianolessen op onze website en start vandaag nog met een van de online muzieklessen, waardoor je in een mum van tijd je vaardigheden enorm kunt ontwikkelen.