Kleine Honden

by Anne
Kleine Honden

Ben jij de allergrootste fan van hele schattige honden? Dan zit je hier goed, want op deze pagina vertellen we je wat de allerliefste kleine honden zijn, wat de karaktereigenschappen zijn van deze honden en hoe je ze het beste op kunt voeden. We zijn natuurlijk zeer benieuwd welke kleine hondjes je zelf thuis hebt of welk hondje je graag als huisdier zou willen hebben.

Leuke kleine honden

Leuke kleine gezelschapshonden zijn er maar zat. Ben je op zoek naar een klein hondje? Er zijn echt meer dan genoeg hartstikke leuke rassen waar je uit zou kunnen kiezen. Veel leuke kleine hondjes wegen zelfs minder dan tien kilo, waardoor je er heerlijk mee kunt spelen. Onze favoriete hondjes delen we hieronder met je:

Labrador

Een labrador is een hond die je vaak tegen zal komen als je bij iemand op bezoek gaat. De labrador is namelijk een van de favoriete honden onder gezinnen in Nederland. Labradors zijn heel sociaal van zichzelf, enorm zachtaardig en kunnen heel goed met kleine kindjes omgaan, maar ook het samenwerken met een volwassene, vaak het baasje van de labrador, gaat ze goed af. Naast de gezelligheid wordt de labrador ook nog regelmatig gebruikt voor de jacht, aangezien ze hier uitermate geschikt voor zijn. Hoe dat komt? Door de actieve genen van het beestje. Als je zelf van wandelen of fietsen houdt, dan is de labrador de perfecte kleine hond om mee te nemen tijdens je blokje om.

Wil je nog veel meer weten over de labrador? Bijvoorbeeld al zijn karaktereigenschappen, zijn uiterlijk en hoe je hem het beste kunt opvoeden? Lees dan verder op onze labrador pagina.

Labradoodle

Ben je op zoek naar een hond die net een tandje meer verstand heeft dan de labrador, dan is de labradoodle wellicht een hond die perfect geschikt is voor jou. Je ziet de labradoodle met name in de grote steden. Zeker in de wat duurdere wijken zie je deze het vaakst en onder bekende Nederlanders is dit beestje graag gezien. Wat misschien wel het meest bijzonder is aan de labradoodle is dat hij bepaalde eigenschappen heeft, waardoor hij heel goed past bij mensen die allergisch zijn voor honden of de haren van honden. Met een labradoodle heb je hier helemaal geen last van!

Wil je nog veel meer weten over deze kleine hond? Lees dan vooral verder op onze labradoodle pagina en ontdek al zijn grote geheimen. Wie weet neem jij dit lieve beestje binnenkort mee naar het bos voor een stevige wandeling.

Border Collie

Ben je woonachtig in het buitengebied of op een boerderij? Dan is de kans zeer groot dat jullie thuis een schattige border collie hebben. Een border collie heeft namelijk zijn ruimte en vrijheid nodig en zal niet heel vrolijk worden van kleine ruimtes om zich heen. Dat past namelijk in de karaktereigenschappen van een border collie. Ze vinden het behoorlijk fantastisch om kilometers met je mee te rennen op de boerderij of wanneer je een middagje gaat fietsen. Je kunt ze dus het beste omschrijven als enorm energiek. Ben jij dat zelf ook als persoon? Dan zijn jullie wellicht een perfecte match. Het mooie aan de border collie zijn de oren die wat opstaan. Hartstikke leuk om te zien!

Wil je meer weten over de lieve kleine border collie? Lees dan vooral verder op de speciaal ingerichte pagina.

Jack Russell als een van de lieve kleine gezelschapshonden

Een Jack Russell heeft wat meer aandacht en opvoeding van je nodig in vergelijking met andere kleine honden. Ze hebben namelijk wat hulp nodig tijdens de opvoeding, maar kunnen in een korte tijd wel ontzettend veel leren en groeien in hun doen en laten. De Jack Russell past dan ook het beste bij een baasje die goed leiding kan geven en actief is. Af en toe de Jack Russell op zijn plek zetten, hoort nu eenmaal bij de opvoeding. Een Jack Russell is overwegend wit van uiterlijk en daardoor ook makkelijk en goed te herkennen.

Wil je meer weten over zijn karakter, de verzorging of andere zaken omtrent de Jack Russell? Lees dan verder op onze Jack Russell pagina waarin je nog veel meer vertellen over dit schattige hondje.

Franse Bulldog

Ben je zelf een positief en vrolijk ingesteld iemand? Dan is de Franse bulldog de hond die het beste bij je past. Hij heeft namelijk veel liefde nodig en zal je dan ook veel liefde teruggeven. Zorg wel dat je snel de lijnen uitzet en duidelijke regels opzet. Want als de kat van huis is, danst de Franse bulldog op tafel.

Lees alles wat je te weten wilt komen over deze hond op onze Franse Bulldog pagina

Chihuahua is een favoriet onder de kleine honden

De Chihuahua is bij de meesten, en stiekem ook bij ons, de grootste favoriet onder alle kleine honden. Deze hond is graag in het bijzijn van zijn baasje en dus een hond die van gezelschap houdt. Ondanks de grootte van een chihuahua zijn ze niet alleen maar lief en schattig, want de chihuahua is graag heel actief, dapper en enorm alert. Kom meer te weten over de chihuahua op onze chihuahua pagina.

Beagle

De laatste kleine hond die we graag uitlichten is de beagle. Deze jachthond is een echte speurneus en is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Echter worden ze in de Benelux steeds meer gezien als gezelschapshond of gezinshond. Kom alles over de beagle te weten op onze beagle pagina.

Kleinste hond ter wereld

Als liefhebber van kleine honden ben je vast benieuwd wat de allerkleinste hond ter wereld is. De kleinste hond die er bestaat is… de chihuahua!