Als je de juiste marketingmix eenmaal hebt gevonden, gaan gebruikers jouw website of webshop met bijbehorende producten ontdekken. Met ontdekken verdien je echter geen geld. Met een perfecte betaalpagina doe je dat wél en zorg je er dus voor dat de gebruikers die jouw producten ontdekken ook daadwerkelijk jouw product gaan kopen. Hoe je een perfecte betaalpagina maakt, leggen we je uit in dit artikel. Wat we al kunnen verklappen is dat je via Plug and Pay de beste betaalpagina van Nederland kunt maken!
Betaalpagina
Beeld je even in in de volgende situatie:
Je hebt de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in je website en de vindbaarheid van je website in de zoekmachines. Ook social media had je aandacht en werd dagelijks onderhouden door een van je werknemers. Je hebt ook nog eens een vrij grote e-maillijst en je denkt bij jezelf: ‘laat die orders maar komen!’
Heb je in plaats van het hele proces voor ze een bestelling plaatsen ook wel eens gedacht aan het moment dat potentiële klanten daadwerkelijk in het bestel- of betaalproces zitten? Voor je het nog niet wist: dit is de meest belangrijke pagina van je hele website, want hier wordt de laatste beslissing gemaakt of er wel of niet wordt gekocht. Als deze pagina niet optimaal ingericht is, verlies je het vertrouwen van de consument en zal de consument het bankpasje ook niet uit de portemonnee halen. De meeste ondernemers en marketing- of e-commerce managers hebben echter weinig aandacht voor het laatste onderdeel in de besluitvorming van de consument. Graag vragen we toch om je aandacht op deze belangrijke pagina’s en in dit artikel vertellen we je dan ook graag hoe je een perfecte betaalpagina maakt.
Betaalpagina maken
Als je een goede betaalpagina wilt maken, zorg dan dat jouw betaalpagina aan de volgende 10 vereisten voldoet om méér conversies binnen te halen.
1. Laat je bedrijf zien
Een groot nadeel van betaalpagina’s is dat je normaal gesproken naar een externe betaalomgeving wordt geleidt. Je kunt hier je logo niet plaatsen en voor consumenten lijkt het net alsof ze ergens anders bestellen. Ze raken in verwarring, ze gaan twijfelen of alles wel correct en betrouwbaar is en haken vervolgens af.
Er zijn een aantal oplossingen hiervoor, maar die vragen flink wat technische kennis. Als je dit wilt, ben je vaak genoodzaakt om dure programmeurs in te huren en daar zit je als ondernemer ook niet op te wachten. De beste oplossing in dit geval is een betaalpagina via Plug and Pay. Hier heb je namelijk wél de mogelijkheid om je bedrijf te vermelden op de betaalpagina.
2. Contactinformatie
Er zijn genoeg gebruikers die op het laatste moment misschien toch nog met een of meerdere vragen zitten. Plaats daarom contactgegevens, zoals een telefoonnummer of e-mailadres op de betaalpagina, waardoor potentiële klanten direct contact op kunnen nemen als ze nog met een laatste prangende vraag zitten. Op deze manier help je de gebruiker in het aankoopproces en ga je op de voorgrond staan als bedrijf zijnde.
3. Toon wat ze ontvangen
Wat vaak heel goed werkt op een betaalpagina is het plaatsen van een afbeelding van het product. Gebruikers zien zo direct wat ze ontvangen als ze betaald hebben. Vaak willen wij als mensen producten niet verliezen, waardoor we overgaan tot betaling om het afgebeelde product daadwerkelijk te ontvangen. Zorg voor een duidelijke foto van goede kwaliteit. Op deze manier maak je het tastbaar voor de consument.
4. Waarom ze bij jou moeten kopen
Voor de twijfelaars is de betaalpagina hét moment om herinnerd te worden van de positieve punten van jouw bedrijf. Geef dus in het betaalproces enkele voordelen en beschrijf waarom ze bij jou moeten zijn en niet bij je concurrent. Voeg eveneens een korte, maar krachtige productomschrijving toe, zodat men weet wat ze kopen.
5. Schrijf waar je voor staat
Jij hoort de grootste fan van je onderneming en producten te zijn. Dat mag je zo nu en dan best wel eens laten horen. Als je bijvoorbeeld een garantie hebt van enkele weken, communiceer dit dan ook groots op de betaalpagina. Zo haal je potentiële drempels weg van je potentiële klant. Een consument ziet op je betaalpagina nogmaals dat je volledig achter je product staat en dit geeft een vertrouwd gevoel.
6. Zo simpel mogelijk houden
Op veel betaalpagina’s nog steeds een conversiekiller: er worden veel te veel gegevens gevraagd. Zorg dat je enkel de verplichte gegevens vraagt die je daadwerkelijk nodig hebt. Al het overige kun je achterwege laten. Verkoop jij bijvoorbeeld digitale producten? Dan kun je de adresgegevens achterwege laten op je betaalpagina.
7. Een laatste opsomming
Geef op je betaalpagina in een korte opsomming voor een laatste keer weer wat de klant zal ontvangen als hij betaald heeft. Ze hebben namelijk in hun hoofd al een heel eindproduct in gedachte wat bijvoorbeeld een probleem oplost of voor extra geluk moet dienen. Beschrijf dit dan ook in de opsomming. Geef je bijvoorbeeld gratis extra’s weg? Meld dit dan zeker hier.
8. Toon ervaringen van anderen
Ervaringen en reviews zijn nog steeds een belangrijke factor of gebruikers wel of niet bij jou bestellen. Laat op je betaalpagina enkele positieve reviews en ervaringen terugkomen. Net voor klanten gaan betalen, laat je nog even zien dat anderen dat al gedaan hebben en dat zij tevreden zijn met jouw product of dienstverlening. Het geeft ze een extra steuntje in de rug.
9. Straal vertrouwen uit
Werk je samen met externe partners? Bijvoorbeeld met een partner die voor jou reviews verzamelt? Plaats deze logo’s ook op je betaalpagina, waardoor ze zien dat je een serieus en betrouwbaar bedrijf bent. Hetzelfde geldt voor certificaten die je hebt verkregen binnen de branche. Ook awards en overige prijzen kun je hier kwijt.
10. Zo veel mogelijk betaalmethodes
In Nederland zullen de meeste mensen met iDEAL betalen, maar lang niet iedereen is tevreden met deze betaalmethode. Zo zijn er ook genoeg gebruikers die liever met een creditcard betalen of zelfs achteraf willen betalen. Biedt je gebruikers dan ook zo veel mogelijk veilige en betrouwbare betaalmethodes, zodat ze niet afhaken omdat je een favoriete betaalmethode van de consument niet aanbiedt. Dit gebeurt helaas nog veel te veel op betaalpagina’s en kosten ondernemers en bedrijven nog steeds veel omzet.
Betaalpagina Mollie
Nu je weet hoe je de perfecte betaalpagina moet maken, is het tijd om alles compleet in te richten. Je kunt je betaalpagina bijvoorbeeld eenvoudig met Mollie koppelen. Via Plug and Pay kun je de bekende betaalmethodes via Mollie zo koppelen. Het werkt super eenvoudig. Mollie staat bekend als een van de beste betaalsystemen in Nederland. De API werkt goed en ze kunnen koppelingen leggen met veel e-commerce platformen. Daarom gebruikers veel online ondernemers dit pakket aan software.
Betaalpagina webshop
Een betaalpagina voor je webshop kun je met talloze tools en software pakketten maken. Waar we zelf de beste ervaring mee hebben is Plug and Pay. Met Plug and Pay kun je enorm effectieve betaalpagina’s maken voor je gehele webshop. Je kunt deze ook eenvoudig koppelen met Mollie.
Het grote voordeel van Plug and Pay is dat je gebruik kunt maken van betaalpagina templates die al helemaal getest zijn voor webshops. Ze hebben bewezen de conversie flink te kunnen verhogen en je kunt naar eigen inzicht gebruik maken van talloze verkooptechnieken, zoals schaarste, testimonials, ervaringen, reviews en countdown tellers. Wil je niet alleen méér sales, maar ook een hogere orderwaarde per klant? Dan kun je de kassakoopjes en nu al geweldige 1-klik upsell gebruiken.
Upselling zie je namelijk overal terug. Zo vindt je bij de supermarkt ook een bak met kassakoopjes en wordt er in iedere lunchzaak gevraagd of je er toevallig ook wat te drinken bij wilt. Dit is tegenwoordig ook ontwikkeld voor webshops en werkt fantastisch! Je kunt Plug and Pay nu uitproberen in een proefperiode.
Optimaliseren
Natuurlijk is het van cruciaal belang om je betaalpagina op je webshop continu te optimaliseren. Je kunt namelijk beter alles op cijfers baseren dan op onderbuikgevoel. Zo kun je meer conversies genereren met verschillende A/B testen en het toepassen van verkooptechnieken. Bovendien zie je direct alle cijfers en verwachte extra omzet in een dashboard. Als je je betaalpagina ook nog koppelt met Google Analytics en Google Tag Manager, dan heb je werkelijk het plaatje rond.
Hoe je je betaalpagina van je webshop kunt optimaliseren, laten we zien in het volgende voorbeeld:
De betaalpagina of de check-out is de laatste pagina in het hele aankoopproces van de gebruiker. Veel ondernemers krijgen pas laat door dat maar liefst 50% tot 70% op deze pagina afhaakt. Ontzettend hoge cijfers waardoor ondernemers en bedrijven een enorme omzet mislopen. Gelukkig is hier een oplossing voor om de betaalpagina te verbeteren en dit wordt door innovatie webshops steeds vaker toegepast.
Steeds meer webshops vragen eerder in het proces al om een e-mailadres van de gebruiker. Zodra de gebruiker de betaalpagina alsnog verlaat om welke reden dan ook, heb je als webshop toch het e-mailadres en eventueel andere gegevens van deze gebruiker. Met de software die beschikbaar is, kun je deze gebruiker automatisch een e-mail sturen met de boodschap dat er nog een of meerdere producten in het winkelmandje zitten. Als je daarbij ook nog eens een aantal redenen geeft waarom hij of zij toch echt het product zou moeten bestellen, is de kans groot dat men alsnog overgaat tot een bestelling. De resultaten van deze campagnes zijn verbluffend, terwijl het een vrij kleine aanpassing vergt van je betaalpagina op je webshop. Ook in de affiliate marketing wereld wordt deze methode veelvoudig toegepast.
Wil jij ook perfecte betaalpagina’s? Bekijk de verschillende actietarieven van Plug and Pay of start de Plug and Pay proefperiode.